ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ARDAHAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCISI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • HUKUK BİRİMİ
      • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
      • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • HAYVAN SAĞLIĞI, YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
  • BRİFİNG
  • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • DAMAL İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • GÖLE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • POSOF İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇILDIR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • HANAK İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • GÖREVLERİMİZ
  • MİSYON VE VİZYONUMUZ
  • DİJİTAL TARIM PAZARI (DİTAP)
  • PROJELERİMİZ
  • COĞRAFİ İŞARETLER
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksArdahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Menu

PROJELERİMİZ

​

 

2019 YILI​​​2020 YILI​​​2021 YILI​​​
Sunulan Proje SayısıSunulan Proje Bütçesi

Onaylanan

Proje Sayısı

Onaylanan Proje BütçesiSunulan Proje SayısıSunulan Proje Bütçesi

Onaylanan

Proje Sayısı

Onaylanan Proje BütçesiSunulan Proje SayısıSunulan Proje Bütçesi

Onaylanan

Proje Sayısı

Onaylanan Proje Bütçesi
192.894,08 TL--4

8.084.200

TL

4

8.084.200

TL

19

4.465.647,77

TL

91.166.006,07 TL

 

 

 

 

2020 YILINDAN ONAYLANAN VE UYGULANAN PROJELER

Projenin AdıProjenin Sunulduğu MakamProjenin BütçesiProjenin Amacı
Ardahan Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı(362.280)TL DAP + (187.720) Ziraat Odası= 550.000 TLArdahan Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi ile alınacak olan tarımsal makineler kiralama yöntemiyle üreticilerimizin hizmetine sunmak,  bu uygulama ile üreticilerin modern makine ekipman kullanarak tarımsal mekanizasyonun önemini daha iyi görmelerini sağlamak
Ardahan Kaz Yetiştiriciliği Üretim Altyapısının Geliştirilmesi ProjesiSerhat Kalkınma Ajansı (SERKA)2.584.200 TLBu proje ile Ardahan İlinin önemli ekonomik değerlerinden biri olan KAZ yöresel ürününün üretim miktarının artırılması, Türk Yerli Kazı genin korunarak katma değerinin artırılması, damızlık Türk Yerli Kazı üretim altyapısının oluşturulması, ilde kadının istihdam edilebilirliğinin artırılması, işletmelere damızlık Türk Yerli Kaz materyalinin sağlanması, kazın bir turizm değeri olarak özellikle gastronomide kullanılması ve tanıtılması amaçlanmaktadır.
Kafkas Arısı Konağı Projesi (Proje Ortağı)Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)4.200.000 TLProjenin genel hedefi ülkemizin önemli bir değeri olan Kafkas Arı Irkının gen kaynağının korumasına katkı sağlayarak Ardahan Arıcılık sektörünün üretim kapasitesini ve kalitesinin artırmak, tanıtım ve pazarlama altyapısını geliştirmek suretiyle ve İlin ekonomisine katkı sağlamaktır.
Ardahan İli Yem Bitkisi Üretiminde Sertifikalı Tohum Kullanımının Yaygınlaştırılması ProjesiTarım Reformu Genel Müdürlüğü750.000 TLArdahan İlinde sertifikalı yem bitkileri tohumu kullanımıyla birim alandan maksimum verim elde edip hayvan yetiştiriciliğinde büyük bir öneme sahip olan kaba yem ihtiyacının karşılanmasını sağlayıp ilde ki işletmelerin ekonomik kazançlarının arttırılmasını sağlayarak Ardahan İlinde yem bitkisi üretiminde sertifikalı tohum kullanımını yaygınlaştırmak bu proje kapsamında amaç edinilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 YILINDAN ONAYLANAN VE UYGULANAN PROJELER

Projenin AdıProjenin Sunulduğu MakamProjenin BütçesiProjenin Amacı
Yem Bitkisi Üretiminde Sertifikalı Tohum Kullanımının Yaygınlaştırılması ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı247.103,57 TL

Bu projeyle;

1-İl genelinde yem bitkileri üretiminde sertifikalı tohum kullanımıyla birim alandan maksimum verim alınması,

2-İldeki hayvancılık işletmelerinin kaba yem girdi maliyetlerinin düşürülmesi

3-İşletmelerin ekonomik karlılıklarını artırılarak İlde yaşanan üretimden uzaklaşma ve göç olgusunun önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

 

Elle Süt Sağım Faaliyetlerine Sosyolojik Bir Dokunuş ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı270.000 TL

Bu projeyle;

1-Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin hane içi ve dışı, iş yükünü ve fiziksel yıpranmalarını azaltarak kendilerine daha fazla zaman ayırma fırsatı sağlayıp kadınların sosyalizasyon ve sosyal içerme durumlarını güçlendirmek.

2-Aile işletmelerinde büyükbaş hayvanların elle süt sağım faaliyetinin kadınların asli görevi olmaktan çıkarılarak cinsiyet farkı gözetmeksizin süt sağımının yapılmasını sağlamak. Elle süt sağım faaliyetinde bulunan kadınların yaşamış olduğu fiziksel (kireçlenme, romatizmalı hastalıklar vb.), zamansal ve sosyal kaybı gidermek.

 

Ata Tohumla Kavılca Üretiminin Yaygınlaştırılması ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı187.450,20 TL

Bu projeyle;

1-Günümüz buğdayın atası olarak kabul edilen Kavılca Buğdayını başta ülkemiz olmak üzere tüm Dünya'ya doğru biçimde tanıtmak.

2. Yoğun kimyasal kullanımı (zirai ilaç ve kimyasal sentetik gübre) sonucu kirlenen toprakların ıslah edilmesi için bölgede organik tarımı başlatmak.

3. Kavılca konusunda çiftçilerin teknik bilgi seviyelerinin yükseltilmesi,

4. Ardahan ilinde arpa, buğday ve yem bitkileri ekimine alternatif olarak İlimiz tarımsal ürün desenine uygun yeni bir türün eklenmesi hedeflenmektedir.

5.Ardahan İlinde ata tohum kavılca üretimi yaygınlaşacaktır.

 

Ardahan İli Mera Alt Yapısının Geliştirilmesi ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı267.093,00 TL

Bu projeyle;

1-Mera alanlarında hayvan refah düzeyini artırmak.

2-Hayvan içme suyundan kaynaklı salgın hastalıklarının önlemek.

3-Meralardan faydalanan hayvanlara temiz ve kaliteli su temin etmek.

4-Hayvan yetiştiricilerinin ekonomik kazançlarını artırmak.

 

Coğrafi İşaret Yolundaki Posof Fasulyesinin Yaygınlaştırılması ProjesiEğitim ve Yayım Daire Başkanlığı16.500 TLArdahan İli Posof İlçemizde yetiştirilen yöresel bir çeşit olan Posof Fasulyesinin tanıtılması ve İlçemizde üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balı ve Kafkas Arısı Benim Umudum ProjesiEğitim ve Yayım Daire Başkanlığı177.860 TLProje kapsamında 30'ar kişilik iki grup olacak şekilde toplam 60 genç kadına, arıcılık eğitimi kapsamında; 18 saat arıcılık için hazırlık eğitimi, 54 saat arı bakımı olmak üzere toplam 72 saat ve arı sütü üretimi ve ana arı yetiştiriciliği eğitimi kapsamında 12 saat iş sağlığı ve güvenliği, 12 saat arı sütü üretimi ve 16 saat ana arı yetiştirme olmak üzere toplam 40 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir
Ardahan İlindeki Tarımsal İşletmelerin Verimliliğin ArttırılmasıTarım Reformu Genel Müdürlüğü821.050 TL

Ardahan İli yem bitkisi üretiminde sertifikalı tohum kullanımını ve üretimin her aşamasında makine kullanımını yaygınlaştırarak kaliteli kaba yem üretimini arttırıp Ardahan İli genelinde ekilebilir arazi içerisindeki yem bitkileri ekiliş oranlarını arttırıp çiftçilerimizin yeni ve teknolojik alet-makine ile tanışmasını sağlayıp hayvanların çayır ve meralardaki aşırı otlatma baskılarını azaltıp hayvanların kaliteli kaba yemlerle beslenmelerini sağlayarak et, süt üretim miktarını ve kalitesini arttırıp kırsalda yem bitkileri ekilişleri ve silaj üretimini artırarak hayvanların yaz kış sulu yem ile beslenmesini sağlayarak daha verimli hale gelmesini sağlayıp kırsal hayvancılığı daha karlı bir iş kolu haline getirip Ardahan İlindeki tarımsal işletmelerin verimliliklerini artırmak.

 

Ardahan ve Kars İli Ata Tohum Kavılca Üretiminin Yaygınlaştırılması ProjesiTarım Reformu Genel Müdürlüğü415.050 TL

Proje kapsamında; Ata tohum Kavılca buğdayının anavatanı olan Ardahan Çıldır ve Kars Arpaçay İlçelerinde atalık kavılcaların yeniden toprakla buluşturularak kavılca üretimi açısından havza özelliği oluşturan iki serhat şehrinin Ardahan İli Çıldır İlçesindeki TKDK destekleriyle kurulan Kavılca İşleme ve Paketleme Tesisi ile Arpaçay Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen ve 2021 yılında hizmete girecek olan Kavılca İşleme ve Paketleme Tesisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, ata tohumu Kavılcanın koruma altına alınması ve üretim alanlarının arttırılması.

 

Ardahan Kafkas Arısı Konağı Fizibilite Projesi (Proje Ortağı)Serhat Kalkınma Ajansı92.894,08 TLArdahan İlinin arı yetiştiriciliği faaliyet alanında cazibe merkezine dönüşmesi amacıyla Kafkas Arısı Konağının Projesinin yapılması planlanmaktadır. Proje ile Kafkas Arısı ve Ardahan Çiçek Balı yöresel değerlerinin tanıtımı, ilde turizm sektörünün geliştirilmesi ve arıcılık sektörünün sosyal-eğitim altyapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda ajansa sunulan bu projenin genel amacı Ardahan İlinde yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla yeni doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip ulusal niteliklere haiz Ardahan Kafkas Arısı Konağı'nın yapımına ilişkin fizibilite çalısmasının yapılmasıdır.

 

 

 

 

 

2021 YILINDA SUNULAN DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA OLAN PROJELER

Projenin AdıProjenin Sunulduğu MakamProjenin BütçesiProjenin Amacı
Buzağılarda Koruyucu Hekimlik Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı781.140 TL

Bu projeyle;

-Buzağı bakım ve besleme konularında 3000 yetiştirici bilinçlendirilecek.

 

Coğrafi İşaretli Ardahan Çiçek Balı Benim Umudum ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı271.542,96 TL

Proje projeyle;

-60 genç kadına 72 saatlik arıcılık mesleki eğitimi verilecek.

 

Ardahan İli Sürü Yöneticilerinin Refahının Geliştirilmesi ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı957.570,10 TLBu sayede İlimizde yaşanan Sürü Yönetici (Çoban) sorunun minimize edilmesi hedeflenmektedir.
Coğrafi İşaretli Posof Fasulyesinin Yaygınlaştırılması ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı80.760 TL

Bu projeyle;

1-Kırsal kesimde yaşayan insanların gelir kaynaklarını çeşitlendirmek,

2-Geçimini tarımsal faaliyetler ile sürdüren halkı kırsal alanda tutarak kent merkezlerine göç etmelerini önlemek,

3-Tarımsal üretim ile ilgili olarak kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak,

 

Ardahan İli Hayvan Sağlığı Aşı Nakil Hattında Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı266.392 TL

Bu projeyle;

1-Ardahan İli hayvancılık faaliyetleri kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile ilgili koruyucu hekimlik faaliyetleri ve mihrak aşılamalarında kullanılacak aşıların, istenilen ısılarda temini ve muhafazası sağlanacak, üretiminden hedef hayvanlara kullanımına kadar bozulmaması ve koruyuculuğunu kaybetmemesi garanti altına alınacaktır.

 

Hastalıklara Karşı Dezenfeksiyon Altyapısının Kurulumu ProjesiDAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı145.140 TL

İnsan sağlığı açısından tehdit oluşturan başta COVID-19 virüsü olmak üzere diğer zoonoz hastalıkların Ardahan İli sınırları içerisinde önlenmesi ve yayılmasını engellemek,

 

Coğrafi İşaretli Posof Elmasının Korunması, Islah Edilmesi ve Üretiminin ArttırılmasıTarım Reformu Genel Müdürlüğü463.095,75 TL

Bu proje kapsamında 2.500 anaç fidanı Coğrafi İşaretli Posof Elmalarından alınan kalemlerle aşılayıp yeni ve mevcut toplam 40 da alanda Coğrafi İşaretli Posof Elması kapama meyve bahçelerini ıslah ve tesis edip Coğrafi İşaretli Posof Elmasının; korunmasını, ıslah edilmesini ve üretiminin artırılmasını sağlamak.

 

Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Devamlılığının Sağlanması ProjesiHayvancılık Genel Müdürlüğü260.000 TLArdahan İli hayvancılık faaliyetleri alanında ülke ekonomisi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. İlin temel geçim kaynağının önemli bir bölümünü hayvancılık faaliyetleri oluşturmaktadır. Bu bağlamda büyükbaş hayvan yetiştiricilerimiz dönemsel olarak bazı mücbir nedenlere bağlı olarak işletimlerindeki üretimin sürdürülebilirliğini sağlayamayacak durumlar yaşamaktadır.
Kadınlar Üretiyor, Kuzular ÇoğalıyorEğitim ve Yayım Daire Başkanlığı40.000 TLHayvancılık sektöründe teknolojik gelişmelerin başında hayvanların kızgınlıklarının toplulaştırılarak kuzu verimlerinin artırılması gerekmektedir. Koyunculukta ileri ülkelerde yaygın bir şekilde kullanılan hormon uygulamaları, Türkiye'de özellikle Marmara ve Batı Anadolu Bölgesinde uygulanmakta olup, bu uygulama ilimiz için yenilikçi bir uygulama modeli olacaktır. İlimizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kadın çiftçilerin hayvanlarının sayısını artırılması için koyunlarda uygulanan sünger (senkronize) üretim teknikleri, üreme planlaması, koyun yetiştiriciliği, bakım ve besleme, küçükbaş hayvanlarda üretim verimliliği konularında  eğitimlerin verilmesi ve eğitim sonrasında eğitime katılanlar arasından işletmelerinde uygulamalı olarak saha çalışmasının yapılması planlanmaktadır.
Ardahan Tıbbi Bitkilerle Hayat BuluyorEğitim ve Yayım Daire Başkanlığı34.000 TLİç ve dış pazarda talebin karşılanması göçün engellenmesi-geri dönüş Kadın Çiftçinin sosyo-ekonomik gelişimi

 


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Kaptan Paşa Mah. Cumhuriyet Cd. No=20 Merkez / ARDAHAN

  • Telefon : 0478 211 31 42

  • Faks : 0478 211 46 37

  • E-Posta : ardahan@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​