T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE HASAT EDİLEN KAVILCA BUĞDAYININ LEZZETLİ ÜRÜNLER TADIM TOPLANTISINA KATILDIK

Yayın Tarihi : 25.10.2022

İl Müdürlüğümüz ve Ardahan Üniversitesi iş birliği ile 2022 yılı Mayıs ayında üniversite yerleşkesinde ekilen 13 Bin Yıllık Ata Tohum Kavılca Buğdayı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenlerinin hünerli ellerinde birbirinden lezzetli ürünlere dönüştürüldü.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi, İl Müdürümüz Muhammet Fatih Cineviz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Akın Saraçoğlu, Proje Birimi Sorumlusu Kenan Turan, üniversitenin ilgili bölümlerindeki akademisyenleri ve basın mensuplarının katıldığı tadım etkinliğinde akademisyenler tarafından hazırlanan, çaylı tahıllı kurabiye, fındıklı kurabiye, çubuk kraker, çikolatalı kurabiye, havuçlu kuru meyveli kek, otlu peynirli poğaça, Marlenka, ekşi mayalı ekmek (zeytinli, kuru domatesli, sarımsaklı kekikli, tahıllı, cevizli incirli, sade) ikram edildi.