T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

DENETİM SEFERBERLİĞİ

Yayın Tarihi : 20.03.2020

        Tarım ve Orman Bakanlığımızca Koronavirus Tedbirleri Genelgesi kapsamında 81  İl Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından bilgilendirme ve gıda hijyen denetimleri gerçekleştirilmektedir. Koronavirus  Tedbirleri Genelgesine istinaden gıda kontrol görevlileri tarafından faaliyet alanına göre  gıdaya elle temas eden üretim yerleri başta olmak üzere ilimiz merkez ve tüm ilçelerde; ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamuller üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile market, büfe vb, lokanta-restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerlerine bilgilendirme ve gıda hijyen denetimleri gerçekleştirilmektedir. Gıda işletmelerimize koronavirüsten korunmak için 10 altın kural broşürlerimizin dağıtımı yapılmış ve uyulması gereken zorunlu hijyen kuralları tebliğ edilmiştir. Bilgilendirme ve hijyen denetimlerimiz il geneli devam etmektedir.