T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

En İyi Süzme Bal Yarışmasında Dereceye Giren Yetiştiricilerimize Ödülleri Takdim Edildi

Yayın Tarihi : 3.09.2018

           İlimizde '' 17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali'' kapsamında düzenlenen  "En İyi Süzme Bal" yarışmasında dereceye giren üreticilerin belirlenmesi için oluşturulan komisyon Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şb. Müd. V. Özgür Kaçar'ın başkanlığında Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliğinden Arı Yet. Bir. Bşk. İlhan Evliyaoğlu'nun ve Kafkas Arısı Üretim ve Gen Merkezi Müdürlüğünden Tekniker Adem Karakayacı'nın katılımlarıyla 29/08/2018 tarihinde İl Müdürlüğümüzde toplanarak üzerinde gizli olarak verilmiş kod numaraları bulunan balların laboratuvar analiz sonucu (nem) ve tat, koku, renk, akışkanlık ve süzüm kalitesi kriterleri dikkate alınarak dereceye giren ballar belirlenmiştir. Belirlenen kodlanmış numaraların kimlere ait olduğunun tespit edilmesi adına komisyon huzurunda kapalı olarak bekletilen isim listesinin bulunduğu zarf açılarak dereceye giren yetiştiricilerin isimleri belirlenmiştir.

            Bu kapsamda 17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali süresince festival alanında İl Müdürlüğümüze ait standa yarışmada dereceye giren ballar sergilenmiş ve vatandaşlara ikram edilmiştir. Bu bağlamda İl Müdürlüğümüz standında protokolü ve vatandaşlarımızı karşılayan İl Müdürümüz Ertan Ağtürk 17. Ulusal Kültür ve Bal Festivali kapsamında dereceye girenlere ilişkin bilgilerin paylaşılması ve balın ve festivalin Ardahan İlimiz açısından tarihsel, ekonomik, sosyal ve kültürel önemine ilişkin bilgilendirmelerde ve açıklamalarda bulunmuştur.

           Yine bu kapsamda Süzme Bal Yarışmasında derceye giren yetiştiricilerimize Ardahan Belediyesi tarafından ödülleri festival alanında protokolünde katılımıyla takdim edilmiştir.

Süzme Bal Yarışmasında Dereceye Giren Yetiştiricilerimize Ait Bilgiler

  1. Özlem BALLIKAYA (Kuzu Kaya Köyü/ÇILDIR)
  2. Aynur YAZICI (Koyunpınar Köyü/HANAK)
  3. Veli BELEK (Yiğitkonağı Köyü/GÖLE)