Tarım ve Orman Bakanlığımızca geçtiğimiz hafta 17-22 Şubat 2020 tarihleri arasında ülkemiz genelinde ''Ürün Bazlı'' gıda denetim seferberliği kapsamında 81 İl Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından eş zamanlı gıda denetimleri gerçekleştirildi. Denetim seferberliği ile birlikte İl Müdürümüz Dr. Turgay ŞİŞMAN, İl Müdür Yardımcımız Sibel Kaya'nın katılımlarıyla gıda kontrol görevlileri tarafından faaliyet alanına göre denetim programı kapsamında 17-22 Şubat 2020 tarihleri arasında; süt ve süt ürünleri üreten işyerleri, et ve et ürünleri üreten işyerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamuller üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile market, büfe vb., okul kantin ve yemekhaneleri, lokanta-restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerlerine 6 gün boyunca denetimler gerçekleştirilmiştir. 17-22 ŞUBAT 2020 DENETİM SEFERBERLİĞİ SONUÇLARI ÜRÜN SINIFI | Toplam Denetim Sayısı | Et ve Et Ürünleri Üreten İşyerleri | 2 | Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşyerleri | 27 | Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamuller Üreten İşyerleri | 15 | Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe, vb. İşyerleri | 31 | Okul Kantin ve Yemekhaneleri | 10 | Lokanta, Restoran, Dönerci, Fast Food vb. Toplu Tüketim Yerleri | 13 | Genel Toplam | 98 |
|